Oválný tvar obličeje skvěle doplňují oblé tvary

Pokud máte oválný tvar obličeje, nejvíce vám budou slušet modely s oblými tvary. Může se jednat o slzy, cvočky, ovály i spirálky. Nešlápnete vedle s malými perlovými náušnicemi či náušnicemi ze zirkonu, briliantů, akvamarínu a dalších vzácných kamenů. Visací náušnice také nejsou tabu, je ale důležité správně zvolit jejich délku – tyto náušnice by vám totiž neměly přesahovat hranu obličeje, opticky by vám ho totiž ještě více prodloužily.

Náušnice pro zjemnění ostrých linií čtvercového obličeje

Ostré rysy žen se čtvercovým obličejem mohou být skutečně uhrančivé. Zkombinujte je s kulatými náušnicemi, které linie obličeje zjemní. Neuděláte chybu ani pokud sáhnete po jednoduchých peckách, slzách či cvočcích.

Vyhnout byste se naopak měla geometrickým, obdélníkovým, čtvercovým a dalším mnohoúhelníkovým tvarům náušnic, které by se zbytečně bily s tvary vašeho obličeje.

Kulatý obličej prodloužíte visacími náušnicemi

Drobný kulatý obličej je naopak vhodné opticky prodloužit. K tomu vám poslouží veškeré visací náušnice. Zvolit si můžete jak oblou, tak i geometrickou a hranatou variantu náušnic, základem ale je, že by měly přesahovat linii obličeje. 

Naopak mohutné, přehnaně zdobené náušnice nejsou pro ženy s kulatým obličejem úplně vhodné, jelikož obličej ještě více zmenší a zakulatí.

Kruhové náušnice podtrhnou srdíčkový obličej

Dámy s trojúhelníkovým neboli srdíčkovým tvarem obličeje mají tu výhodu, že jim sluší téměř jakýkoliv typ náušnic. Nemusíte se bát výrazných a větších náušnic, nejvíce vám pak budou lichotit kruhové náušnice, ale také pyramidy, kapky či ovály. Pokud máte krátké vlasy, vsaďte na menší a originální tvary náušnic.

Stále si nejste jistá, jaký šperk je pro vás ten pravý? Není nic jednoduššího než navštívit naše zlatnictví, kde vám erudovaně poradíme a pomůžeme vám vybrat ty nejkrásnější náušnice, které podtrhnou nejen váš vzhled, ale i vaši osobnost.