Nešetřete na materiálu

Dětské náušnice nemusí být osázené diamanty, měly by ale být z materiálu, který je vhodný pro citlivou dětskou pokožku, aniž by způsoboval alergii. V tomto ohledu je jasnou volbou zlato. Je hypoalergenní, nadčasové a dostupné nejen v klasickém žlutém provedení, ale také v moderním bílém a romantickém růžovém.

Na zapínání záleží

Při výběru náušnic je důležitá jistota, že je miminko nebo malé dítě samo nedokáže rozepnout, sundat a následně vdechnout, sníst nebo v nejlepším případě ztratit. Nejbezpečnějším typem zapínání pro nejmenší slečny je proto takzvaná brizura. Jde o systém, při kterém se háček zachytí v očku umístěném na přední straně náušnice. Podobně vypadá a funguje patent, který se hodí pro starší holčičky ve věku 5 let a výše. Jde o jednoduchou klapku, která dobře drží, ale poměrně lehce se otvírá.

Chcete-li pro svoje dítě decentnější náušnice než visací varianty, můžete sáhnout po provedení s balónkovým zavíráním. Jednoduše je pak přišroubujete na dřík a můžete si být jisti, že náušnice zůstanou na svém místě.

Obdobou je zavírání na puzetu, která zapadne do drážky na dříku. Toto provedení je bezpečnější v případě, kdy se děťátko náušnicí o něco zahákne, náušnice se totiž případně sama uvolní. Na druhou stranu je zde i větší riziko ztráty anebo nepříjemného pocitu při spánku, kdy ostrý dřík může píchat do oblasti za uchem, pokud dítě leží na oušku.

S kamínky i bez

Kromě materiálu a zapínání je samozřejmě důležitý i celkový vzhled náušnic. Nabídka je nesmírně široká, záleží tedy na konkrétním vkusu a stanoveném rozpočtu. Zlato můžete doplnit pravými diamanty nebo barevnými polodrahokamy, jako je safír, rubín nebo smaragd, případně volit levnější provedení se zirkony. A pokud kamínkům nefandíte, jistě si vyberete z celozlatých provedení ve tvaru zvířátek, hvězdiček, andílků a dalších roztomilých tvarů.

Nenašli jste přesně to, co hledáte? Využijte zakázkové výroby a nechte si vytvořit náušnice podle vašich představ. Vaše holčička pak bude mít náušnice stejně jedinečné, jako je ona sama.